Prajitura cu prune si aluat fraged

de Rocsi in Prajituri, 6 Mar 2013 | 9078 vizualizari

 

Este genul de prajitura ce se termina foarte repede pentru ca este tare, tare buna!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 200 gr faina

Umplutura:

  • 1 castron cu prune congelate (proaspete cand e sezonul lor)
  • gris

Blat 2:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si aluat fraged:

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama.
Blatul 1:
Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul.
Amestecam bine cu o paleta de silicon, punem zaharul cu pastai de vanilie, iar la final faina treptat si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogem si nelipicios.
Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.
Blatul 2:
Separam ouale, dar sa fie la temperatura camerei.
Mixam albusurile pana devin o spuma tare, adaugam zaharul treptat, apoi galbenusurile.
Incorporam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt, coaja rasa de portocala iar la final faina.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina alba pe masa de lucru si intindem o foaie dreptunghiulara.

Ungem o tava cu unt, tapetam cu hartie de copt, rulam foaia pe un sucitor si o asezam usor in tava sa nu se rupa.
Presaram putin gris, asezam prunele si peste ele punem putin gris.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 15 minute.
Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem tava, deasupra punem aluatul de pandispan si il nivelam cu o paleta.
Reintroducem prajitura in cuptor si o lasam acolo pana are o culoare aurie (facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata o scoatem sa se racoreasca, apoi taiem si servim.
Poate fi servita simpla sau pudrata cu zahar.
Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie Multumesc Elena!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Rocsi 1

08.03.2013, 21:25

Loredana

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 09:04

minunata prajitura!

Rocsi 1

27.11.2013, 10:16

Si foarte buna Krysty

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine